Sabit Voltaj Sabit Akım Ayarlanabilir Otomatik Buck-Boost Güç Kaynağı Buck Boost Modülü Şarj SJVA

₺57.65 ₺45.47

Renk:
Altınlar
Yeşil
Beyaz
Sarımsı
Boyut:
Sku: c395129

Tanım

Piyasadaki XL6009 / LM2577, tek bir SS34 doğrultucu kullanır.Her şeyden önce, dayanma gerilimi yeterli değildir.Buck-boost prensibine göre, doğrultucunun ve anahtarlama tüpünün dayanma gerilimi, maksimum giriş voltajının artı maksimum çıkış voltajının toplamından daha büyük olmalıdır (giriş voltajı ve çıkış voltajı her ikisi de 30V içinse, MOS tüpünün ve Schottky'nin dayanma voltajı en az 60V olmalıdır), SS34 dayanım gerilimi 40 V kadardır, ve maksimum dayanım gerilimi 6009 36 V olduğunu. bu modülün tasarımı potansiyel güvenlik tehlikeleri vardır;

İkincisi, mevcut çıkış kapasitesi yeterli değildir.Orijinal SS34, maksimum 3A akımına sahiptir (artı anahtarlama kaybı, zayıf ısı dağılımı ve gerçek geçirilebilir akım kapasitesi 3a'dan azdır).Voltaj çok yüksek olduğunda veya sıcaklık çok yüksek olduğunda, Schottky parçalanacak ve yanacaktır.Ana çipin potansiyel güvenlik tehlikeleri vardır;

Son olarak, XL6009/LM2577 çözümü düşük verimliliğe sahiptir ve ortak indüktörler büyük ısı üretir.Buck-boost yongaları değildir ve yeterli korumadan yoksundurlar.

Bu modül, ana kontrolör olarak bir buck-boost çipi, anahtar tüpü olarak harici bir 60V 75A MOS tüpü ve düzeltme için çift 60V 5A SS56 Schottky kullanır; XL6009/LM2577 şeması, 30V giriş ve çıkış voltajı ve 3A yüksek akım, ilkenin ve ilkenin müzakeresine canlı olarak dayanamaz. gerçekliğin doğrulanması!

Giriş: Geniş voltaj girişi 5-30 V, geniş voltaj çıkışı 0.5-30 V, hem boost hem de adım aşağı, örneğin, çıkış voltajını 18 V olarak ayarlarsanız, giriş voltajı 5-30 V arasında rastgele değiştirilir ve çıkış 18 V'de sabit olacaktır; Örneğin, 12V girerseniz, 0,5-30v'luk herhangi bir çıkışı ayarlamak için potansiyometreyi ayarlayın.

Yüksek güç, yüksek verimlilik, XL6009 / lm2577'den daha iyi performans solution.It harici 60V75A yüksek güçlü MOS, paralel yüksek akım ve yüksek voltajlı Schottky diyot ss56'yı benimser. 6009 veya 2577 şemasının SS34'Ü ile karşılaştırılamaz, çünkü buck-boost prensibine göre MOS ve Schottky'nin dayanma gerilimi giriş ve çıkış voltajının toplamından daha büyüktür.

Sendust manyetik halka endüktansı, yüksek verimlilik.Sabit akım modunda endüktif ıslık sesi yoktur.

Akım, çıkış akımını, sabit akım sürücüsünü ve pil şarj lambası durumlarını sınırlayacak şekilde ayarlanabilir.

Çıkış anti-geri akış fonksiyonu ile, pili şarj ederken bir anti-geri akış diyotu eklemeye gerek yoktur.

Ürün parametreleri:

Giriş gerilimi: 5-30 V

Çıkış gerilimi: 0.5-30 V

Çıkış akımı: 3a'da uzun süre stabil çalışabilir ve gelişmiş ısı dağılımı ile 4a'ya ulaşabilir

Çıkış gücü: 35 W doğal ısı dağılımı, 60 W gelişmiş ısı dağılımı

Dönüşüm verimliliği: yaklaşık %88%

Kısa devre koruması: Evet

Çalışma frekansı: 180 KHZ

Boyutu: uzunluk * genişlik * yükseklik 65 * 32 * 21mm

Ağırlık: 30g

Talimatlar:

1. Aşırı akım koruma özelliğine sahip sıradan bir buck-boost modülü olarak kullanın

Talimatlar:

(1) Çıkış voltajının istediğiniz voltaj değerine ulaşmasını sağlamak için CV sabit voltaj potansiyometresini ayarlayın

(2) 10A akım dosyasında çıkış kısa devre akımını ölçmek için bir multimetre kullanın (iki test ucunu doğrudan çıkış terminaline bağlayın) ve çıkış akımının önceden belirlenmiş aşırı akım koruma değerine ulaşmasını sağlamak için CC sabit akım potansiyometresini ayarlayın. (Örneğin, multimetre tarafından görüntülenen akım değeri 2a'dır, daha sonra modülü kullandığınızda maksimum akım sadece 2a'ya ulaşabilir, akım 2a'ya ulaştığında, kırmızı sabit voltaj sabit akım göstergesi yanar, aksi takdirde gösterge söner)

Not: Bu durumda kullanıldığında, çıkış terminali 0,05 ohm'luk bir akım örnekleme direncine sahip olduğundan, yük bağlandıktan sonra 0~0,3 V'luk bir voltaj düşüşü olacaktır.Bu normal bir olgudur!Bu voltaj düşüşü yükünüz tarafından aşağı çekilmez, ancak örnekleme direncine düşer.

2. Pil şarj cihazı olarak kullanın

Sabit akım fonksiyonu olmayan modül, pili şarj etmek için kullanılamaz.Tükenmiş pil ile şarj cihazı arasındaki voltaj farkı çok büyük olduğundan, şarj akımı çok büyüktür ve pil hasar görür.Bu nedenle, batarya başlangıçta kullanılmalıdır.Akım şarjı, şarj belirli bir seviyeye ulaştığında, otomatik olarak sabit voltaj şarjına geri dönecektir.

Talimatlar:

(1) İhtiyacınız olan şarj edilebilir pilin yüzer voltajını ve şarj akımını belirleyin; (Lityum pil parametresi 3.7 V / 2200mAh ise, yüzer voltaj 4.2 V ve maksimum şarj akımı 2200mA olan 1c'dir)

(2) Yüksüz koşullar altında, multimetre çıkış voltajını ölçer ve çıkış voltajının şamandıra voltajına ulaşmasını sağlamak için sabit voltaj potansiyometresini ayarlar; (3.7 V lityum pil şarj ediyorsanız, çıkış voltajını 4.2 V'a ayarlayın)

Yorumlar

İnceleme ekleme

Ek bilgi

Kaynak Anakara Çin
Aksesuar Türü Düz Tel Kablo
İle uyumlu USB
Marka Adı EMDSXGO